Nisan ayında içme sütü üretimi azaldı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı süt ve süt ürünleri üretimini açıkladı.
TÜİK verilerine göre Mart ayında 138 bin 678 ton olan içme sütü üretimi, Nisan ayında yüzde 11,6 azalarak 122 bin 660 ton oldu.
Açıklamada, depremden etkilenen bölgelerden güvenilir veri/bilgi elde edilememesi nedeniyle istatistiksel üretim süreçlerinde kesintili uygulamalar yapıldığı belirtilirken, uygulamaların detaylarına ‘Metadata’ bölümünde yer verildi.
Toplanan inek sütü miktarı nisanda yüzde 3,5 azaldı
TÜİK verilerine göre Mart ayında 911 bin 760 ton olan ticari süt işletmelerinin topladığı inek sütü miktarı, Nisan ayında yüzde 3,5 azalarak 879 bin 602 ton oldu.
Toplanan inek sütü miktarı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,4; Ocak-Nisan döneminde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,5 arttı.
İçme sütü üretimi de Nisan’da %11,6 azaldı
Mart ayında 138 bin 678 ton olan içme sütü üretimi, Nisan ayında yüzde 11,6 azalarak 122 bin 660 ton olarak gerçekleşti. İçme sütü üretimi ölçüsü geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,7 artış ifade etti.
ayran üretimi
Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ayran üretimi yüzde 19,6, inek peyniri üretimi yüzde 2 artarken; Yoğurt üretimi yüzde 7,1, tereyağı üretimi yüzde 16,5 azaldı.
Tereyağı üretimi
Ocak-Nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre içme sütü üretimi yüzde 8,2, inek peyniri üretimi yüzde 6,2 ve ayran üretimi yüzde 5,6 artarken; Yoğurt üretimi yüzde 0,1, tereyağı üretimi yüzde 23,4 azaldı.