Kuru üzümlü havuç salatası tarifi, nasıl yapılır?
Kuru üzümlü havuç salatası, dünyanın hazırlaması en kolay ve en lezzetli salatalarından biridir. Renkli görüntüsü ve nefis tadıyla her yaştan insanın damak zevkine hitap ediyor. Sofranızı renklendirecek, yemeklerinize lezzet katacak garnitür olarak da kullanılabilir.
Kuru üzümlü havuç salatası yapmanın püf noktası lezzetli havuç bulmaktır. Açıklamadaki havuçların yarısını mor havuç seçerek salatanıza renk katabilir, besin değeri açısından zenginleştirebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak mevsim meyvelerini de küçük parçalar halinde doğrayıp kuru üzümlü havuç salatanıza ekleyerek lezzetini farklı boyutlara taşıyabilirsiniz.
Sofralarınıza renk katacak, lezzetiyle damağınızı şenlendirecek kuru üzümlü havuç salatası tarifini gelin birlikte hazırlayalım!
KURU ÜZÜMLÜ HAVUÇ SALATASI TARİFİ
KİŞİ 5 / HAZIRLIK SÜRESİ: 20 DAKİKA
Üzümlü Havuç Salatası tarifi için malzemeler;
- 6 adet orta boy havuç,
- 150 gram kuru üzüm,
- 1/3 su bardağı mayonez,
- 1 çay kaşığı şeker (isteğe bağlı),
- 2 çay kaşığı limon suyu veya elma sirkesi,
- ¼ çay kaşığı tuz,
- Karabiber
Üzümlü Havuç Salatası Nasıl Yapılır?
Aşama 1
Kuru üzümlü havuç salatası yapmak için öncelikle havuçları el rendesi veya mutfak robotunun rende kısmı ile rendeleyin. Salatanıza renk katmak istiyorsanız mor havuç tercih edebilirsiniz. Rendelenmiş havuçları 150 gram kuru üzümle bir karıştırma kabında birleştirin.
Adım 2
Ayrı bir karıştırma kabında 1/3 su bardağı mayonez, 1 çay kaşığı şeker, 2 çay kaşığı limon suyu, ¼ çay kaşığı tuzu birleştirin ve homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpın. Son olarak damak zevkinize göre karabiber ekleyip tekrar karıştırın.
Aşama 3
Hazırladığınız bu sosu rendelenmiş havuçların bulunduğu kaseye dökün. İyice karıştırıp kapağını kapatıp servis edene kadar buzdolabında bekletin.
Afiyet olsun.