Haber

Eğitim-Bir-Sen Bursa’dan dönem sonu değerlendirmesi

BURSA (İGFA) –Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar tarafından yapılan açıklamada, önceki eğitim döneminde yapılan hataların değerlendirilerek bir sonraki döneme hazırlık yapılacağı vurgulandı.

Acar, söz konusu açıklamada 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılının ilk döneminin tamamlandığını söyledi. Uzun ve yorucu bir çalışma döneminin ardından öğrencilerimize ve eğitim personelimize verimli ve keyifli bir tatil diledi.

Yarıyıl tatilinde şapkayı kafamıza geçirip ‘neyi eksik bıraktık, nasıl tamamlayabiliriz’ diye muhasebe yapmamızın bir fırsat olacağını belirten Acar, “Bu fırsatı değerlendirmek lazım. eğitim yöneticileri, siyasiler, veliler ve tüm öğrenciler tarafından herkes kendi yetki ve sorumluluk alanındaki eksiklikleri tamamlamalı, yapılacaklar.” Bu orta dönem, çalışmaları ve yenilikleri planlamak için bir fırsat olarak görülmelidir. Yeni bir eğitim ideolojisi ve yeni bir yaklaşımla eğitime daha milli bir ruh kazandırmak amacıyla büyük bir müfredat değişikliğine gidilmesi, seçmeli din derslerinin her yaştan seçmeli olarak seçilmesinin sağlanması. Ders programlarının değişmesiyle en az dört yılda bir kez, Öğrencilerin okula devamlarının izlenmesi, ders başarısızlığının etkili hale getirilmesi, velilerin okula randevuyla girmesi, cep telefonu düzenlemesi, eğitime ciddiyet getirilmesi ve öğretmenin gerekli uyarılarının yapılması gibi adımların atılması. işi kolaylaştırmak, öğretmenler odası toplantıları ile öğretmenlere değer vermek, talepleri ilk elden almak, takip edip analiz etmek ve hayata geçirmek. Bunları uzun zamandır beklenen gelişmeler olarak görsek de olumlu adımlar ve çözüm odaklı yaklaşımlar artarak devam ediyor; “Eğitim ve eğitim çalışanlarının acil çözüm gerektiren sorunları konusunda da aynı kararlılığın gösterilmesini bekliyoruz” dedi.

“EĞİTİMCİLERİN MOTİVASYONUNU ARTIRACAK BİR KARİYER SİSTEMİ İÇİN YASAL DÜZENLEME YAPILMALIDIR”

Ramazan Acar, yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi kararının kariyer aşamaları sürecinde yarattığı belirsizliğin giderilmesi gerektiğini de kaydederek, “Yazılı sınav kuralı kaldırılıp, hizmet yılına dayalı bir süreç oluşturulmalı” dedi. Öğretmen adaylarının süreçlerinin ve mesleki aşamalarının sağlıklı işleyebilmesi için öğretmen yetiştirmenin Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararı doğrultusunda yürütülmesi gerekmektedir.” Motivasyonu arttıran profesyonel bir sistem için yasal düzenlemelerin yapılması gerekiyor” dedi.

Acar, “7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu yeniden ele alınmalı, bu çerçevede öğretmen kadrosuna yapılacak atamalarda sadece Kamu Görevlisi Seçme Sınavı puan üstünlüğü esas alınmalı, mülakat kaldırılmalıdır” dedi. Meslek hukuku ‘meslek hukuku’ olarak nitelendirilmeyi hak eden bir içeriğe sahiptir.” “İstihdamın zor, cazip olduğu, zorlayıcı olmadığı bölgelerde yöntemler uygulanmalı, sağlık hizmetleri sınıfında ve teknik hizmetler sınıfında olduğu gibi ek tazminat ödenmelidir.”

Acar, yaptığı açıklamada, başta çocuklar ve yaşlılar olmak üzere insanları tehdit eden sokak köpekleri sorununa acil çözüm bulunması gerektiğini kaydederek, “Sokak köpekleri eğitim ortamlarının güvenliği ve sağlığı açısından tehdit haline geldi. Köpek baskınlarında şu ana kadar onlarca çocuk yaralandı, bunlardan bazıları ölümle sonuçlandı. Türkiye, insanların “Sokak ortasında bir köpeğin saldırısına uğradığı fotoğrafını hak etmiyor. Yetkililerin üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmesi ve ülkemizi bu utançtan kurtarması gerekiyor” dedi.

tonya-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu